Megnézem!
Bezár!
Magyar Német Angol

Pinceszer és konyhaszer



Írók, költők a pincében és a konyhában 

Jásdi Pince

Csopak, Arany János utca 2.

2016. július 26. 18 óra


Részletek

Olaszrizling Szerintünk 2016 Csopak!




Sétáló kóstoló két helyszínen:

Jásdi Borterasz
Szent Donát Birtok 

Időpont: 2016.02.13. 13:00-18:00

Program: közel 30 borászat 60 féle olaszrizlingjének kóstolója két helyszínen.

Belépőjegy ára: 7.500,- Ft / Fő 
(Olaszrizling kóstolón való részvétel és busztranszfer a két helyszín és Balatonfüred között a rendezvény teljes ideje alatt)

Regisztráció kizárólag itt lehetséges:
olaszrizling.szerintunk@gmail.com

Borászok a Kanapén.

"Borászok a kanapén" sorozatunk következő vendége TAKLER FERENC lesz Szekszárdról.2016.01.23./SZOMBAT!!!!!!/ 18.00-tól a Jásdi Borteraszon. Csopak Arany János u.2.

Tel: +36-30/733-0113, jasdiborterasz@t-online.hu

Megjelentek új boraink.

Addig panaszkodtunk a 14-es rizlingre, amíg elfogyott. Sokkal hamarabb mint máskor. Még jó, hogy van még a Chardonnayból, Cserszegiből és a Szürkebarátból is. Van is, meg jó is. Aki meg az új évjáratból szeretne, annak jut már a Bortársaság kérésére átkeresztelt Pinot Gris-ből és a Rozéból.

Valahogyan csak kihúzzuk kiszáradás nélkül Január végéig. Akkor meg megjön a 15-ös Csopaki. Aki végképp nem bírja, az jöhet a pincébe kóstolni. Végül is nem mindegy, hogy mi tartja bennünk a lelket a jövő nyáron!

Boldog, borélményekben gazdag új évet kíván a Jásdi Pincészet Csopakról!

2015 December 30.

Szerenád a Szőlőben.

Jásdi István és Jásdi Mari
szeretettel meghívja a hagyományos
„SZERENÁD A SZŐLŐBEN” 
koncertre  2015. augusztus 14-én 18:00-ra.

Előadók:
Hargitai Géza hegedű
Tfirst Péter hegedű
Várnagy Mihály   brácsa
Kertész Ottó cselló

A belépés díjtalan.

Időpont változás!

FIGYELEM! FIGYELEM! SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY!

A "Borászok a kanapén" Berecz Stéphanie-val, április 24-e helyett MÁJUS 8-án,18.00 órakor kerül megrendezésre!!!!!
Az est ára: 7.500.-/fő

tel: 30/733-0113
jasdiborterasz@t-online.hu

‹«   «   1   2   3   4   5   6   7   8   »   »›



Akkor szüret

A szőlő nemcsak túlélte a kánikula heteit, de a hosszúranyúlt tél és a rövid, esős tavasz és nyárelő víztartalékaival zöldellő lombjait is megőrizte augusztus utolsó napjáig. Beérett a cserszegi és a ház előtti szürkebarát...

Új tavasz - új borok a teraszon és a vinotékában!

http://www.jasdipince.hu/?hu_aktu%E1lis,19

Új tavasz – új borok a teraszon és vinotékában!

Aki mostanában tér be hozzánk vagy valamelyik Bortársaság üzletbe, már csak elvétve találkozhat a 2011-es Jásdikkal.
Jó két hónapja leváltottuk a rozét, a 12-es  ropogós lazacszínű kékfrankos-merlot házasítással. Legalább olyan mint a 11-es. A kánikulai évjáratban sem lett silleres, nehézkes. Ehhez tényleg már csak a napsütésnek kellett megjönnie!
A rizling, ami olasz – szóval csopaki pont olyan, amilyennek lennie kell. Tartalmas, jó ivású, biztosan megisszuk az első pohár után a másodikat is.
Palackban van már a chardonnay és a cserszegi is az új évjáratból. Szerintem ebben sem fogunk csalódni.
A válogatásokból most jutottunk el a 2011-esekhez. Aki már túl van a Lőczedombi Olaszon és Szürkebaráton és kóstolta a Nagykúti Chardonnayt, annak nincs is mit mesélnem. Aki meg nem, az próbálja ki! Vannak dolgok, amihez szegényes a szókincs. A Ranolder fehérből és vörösböl is a 2009-es évjáratot koptatjuk. Teltek, szépek, hosszú ízűek és jól áll nekik az idő. Még vagy 6-8 évig csak javulni fognak. Újdonság a Merlot-Cabernet Franc 2011-ből. Illatos, gyümölcsös – nagyon szeretjük.
És hogy el ne felejtsűk: Jásdi Attila már nem csak konyhában vitézkedik. Súlyos kóstolások után megálmodta a FALCON című cuvée-borunkat, amelyhez a Képzőművészeti Egyetem diákjai között szervezett pályázaton választottunk légies grafikát. A magyar borászok között úgyis volt már minden: gépész, erdész, közgazdász, szerelő. Ügyvédből talán Ő az első.  Ha már nemcsak az ügyvédek között lesz a legjobb borász és a borászok között a legjobb ügyvéd, az lesz az igazi!

Ami pedig a tavaszt illeti, ha kicsit késett is, megjött. Ezerrel virágoznak a völgyben a mandulafák. Ilyen a világon sehol máshol nincs!
A tél meg megtöltötte vízzel a Balatont is, meg a 18 havi szárazság alatt alaposan kiszáradt talajt is a szőlők alatt. Ha minden jól megy idén is fogunk szüretelni! De addig még legalább nyolcszor odamegyünk gyalog minden szőlőtőkéhez, hogy ápolgassuk és géppel is ugyanannyiszor, hogy megvédjük. El lehet nézegetni a teraszról egy-két pohár párás csopaki mellett üldögélve.  

Útvonaltervezés a Jásdi Pincéhez

 

Legtöbben ezt keresték:  Jásdi, pince, Csopak, pincészet, borászat, bor, boros, borosgazda, borturizmus, borkóstolás, borkóstolók, Olaszrizling, Cserzsegi, Chardonnay, Pinot Blanc, Finale, Csopaki Merlot, Siralomvágó, Loczedombi, Berekháti, Nagykúti Chardonnay, Ranolder Vörös Cuvée



Welapkészítés - Netstilus Webműhely Füredlink - Füredi és más linkek tárháza

Pincészet

A szőlő:

Összesen 17 hektár. De milyen 17! 2,5 a Siralomvágóban a ház mögött. Egymást fedő rétegekben Triász kori mészkő – márga, dolomit és vörös permi homokkő. Csak kapálni ne kellene soha! Ahol sok a humusz és könnyű dolgozni, ott gabonát kell termelni. Nagy borok csak ilyen nehezen művelhető dűlőkben születnek.
1,5 hektár a vastag vörös homokkőből képződött Lőczedombon. Ha megázik térdig járunk a vörös agyagban, ha kiszárad csak karcolgatja a kapa.
Van még 1,5 hektár az Öreghegy közepében, a Nagykúton, 3 a Benében. Tóth Sanyi barátom szerint minden Bene nevű dűlő – mert több is van az országban- a bencéseké volt a közép-korban. Ők tudták, hova kell szőlőt telepíteni. És még Kishegy, Szerdahelyi dűlő, Kertmög…
Az ültetvények nagyobbik részét magunk telepítettük 10 -11 éve. A többi úgy nevezett „szakcsoportos” – úgy 30-35 esztendősek. A végére hagytam a Berekhátot. Majd mindent beépítettek errefelé. Az a 800 tőke, amit itt művelünk velem egyidős.
17 hektáron kevesebb mint 1000 mázsát termelünk. Lehet átlagokat számolni. Borban 70%.
 
A fajták:
Elsősorban persze olaszrizling. Jól lejáratott fajta. De Csopakon alacsony és közép-kordonon, rövid csapra metszve csodákat tud. Tud persze későit is 100 gramm maradékcukorral, Botritiszest, vastagot, teltet. Ernyőművelésben vékony kocsmabort, jó savút – fröccshöz, hosszú lépéshez valót. Ez is fontos.
Mi mostanában már a kevesebb alkoholt, frissebb, élénkebb ízeket keressük. Ha jókor szüretelünk, az alkohol 12,5 és 14% között marad, a csopaki talajok semmihez nem hasonlítható ásványossága nagyot emel az amúgy nem túl magas, elegáns savak érzetén. Harmónikus, karakteres és jó inni. Nem csak egy-egy pohárkával.
A Chardonnay is szép Csopakon. Főleg a Nagykúton termő. Nemzetközi ízeit felül-írják a helyi ízek. Azért isszuk, hogy biztosak legyünk – Csopakra az olaszrizling való.
A Szürkebarát nagy cukor-gyűjtő. Ha jókor szüreteljük buja, telt ízei nem nyomják el a könnyed savak frissességét.
A Furmint. Itt volt már jóval a filoxera előtt. Szigetinek hívták. Ha nem lenne az olaszrizling egyedül lenne a legjobb magyar fajta. Ketten házasításban: Ranolder fehér
A Cserszegi Fűszeres kegyeleti kérdés. Itt született a nappalimban Bakonyi Károly a nemesítője. Idén halt meg 89 évesen. Illat-bomba. Botritiszesen egyik másik évjáratban versenyre kél a legjobb Trocken-Baren-Auslesekkel.
A Cabernet Franc. Nemcsak azért mert kell egy vörösbor is. A Siralomvágó tetejében majdnem minden évben csodákat tud. Ránézni nem jó. Akkora mint a fekete ribizli. Azt mondják a franciák, hogy aki franc-t termel az nem szőlőt, héjat szüretel.
 
A présház
Egyterű, 120 négyzetméteres késő-barokk tér. A berendezés talán illúzió-rombolóan modern. Szállítószalag a ládás szürethez, mérleg, csiga-szivattyú, membrán-prés, irányított erjesztés, acél csövek süllyesztett erjesztő-tartályok. Működő rendszer.
 
A pince
Terméskőböl rakták úgy 200 éve. 40 méter hosszú, 5 magas. Levegőztető kémények- léleklyukak. A levegő olyan mint a Kékesen. A padozat jól takarítható. 100 új és 2-3-4 esztendős kishordó. Zömmel francia fa. Sajnos amikor ezek a tölgyek kikeltek nálunk még nem volt erdő-gazdálkodás. Talán 100 év múlva a hordóink is magyarok lesznek.
Acél tartályok az alap-boroknak. A pince végében tölgyajtó. Mögötte automata palackozó.
 
A technológia, vagy amit annak lehet nevezni
Az alapborok rövid ülepítés után acélban erjednek hidegen. Nem nagyon hidegen. Semleges fajélesztővel. A pincében nem sürgetjük őket. A primőr-borok nem a minőségről, sokkal inkább a cash-flow-ról szólnak.

A válogatásokat sem áztatjuk, rövid ülepítés után kis hordóban spontán módon erjednek fában. Erjedés után finom seprőn maradnak néhány hétig, hónapig.

 

 (Légi felvétel Csopakról, pirossal a Jásdi Pincészet szőlői)

 
Megosztás: FaceBookTwitterIWIWFelvétel a kedvencekhez www.digg.com www.del.icio.us startlap


 

http://www.nfu.hu/

 

Jásdi Pince | Impresszum | design. | | Tartalom: Jásdi Pince Csopak | 1994 - 2017 | Klikk: 24005 | User: 8409
JÁSDI PINCE CSOPAK BORÁSZATI KFT. 8229 Csopak, Arany János u. 2. Jásdi Pince Csopak
2010. november 20.

Bezárás Bezár

Web Site Info

Weboldalunkon az alábbi szavakra kereshet: Jásdi, pince, Csopak, pincészet, borászat, bor, boros, borosgazda, borturizmus, borkóstolás, borkóstolók, Olaszrizling, Cserzsegi, Chardonnay, Pinot Blanc, Finale, Csopaki Merlot, Siralomvágó, Loczedombi, Berekháti, Nagykúti Chardonnay, Ranolder Vörös Cuvée, szolo, szolosgazda

Címsorunk tartalma: Pincészet - Jásdi Pince

Oldalunk rövid leírása: Csopaki Jásdi Pince Weboldala. A Jásdi Pince tulajdonosai - a Jásdi házaspár - a csopaki borvidék legjobb területein gazdálkodnak, összesen 20 hektár területen.

Oldalunk készült: 2010. november 20.

 

Creatix Kereső | Google kereső | Füredi Linktár

 


Bezárás Bezár

Web Site Impresszum

Csopaki Jásdi Pince Weboldala. A Jásdi Pince tulajdonosai - a Jásdi házaspár - a csopaki borvidék legjobb területein gazdálkodnak, összesen 20 hektár területen.

Tulajdonos: JÁSDI PINCE CSOPAK BORÁSZATI KFT.

Kapcsolat: 8229 Csopak, Arany János u. 2.

Címsorszöveg: Pincészet - | Jásdi Pince | Csopaki Jásdi Pince Weboldala. A Jásdi Pince tulajdonosai - a Jásdi házaspár - a csopaki borvidék legjobb területein gazdálkodnak, összesen 20 hektár területen.

Szlogen:

Linkfelhő: Jásdi, pince, Csopak, pincészet, borászat, bor, boros, borosgazda, borturizmus, borkóstolás, borkóstolók, Olaszrizling, Cserzsegi, Chardonnay, Pinot Blanc, Finale, Csopaki Merlot, Siralomvágó, Loczedombi, Berekháti, Nagykúti Chardonnay, Ranolder Vörös Cuvée, szolo, szolosgazda

Készült: 2010. november 20.

Keresők:
Creatix Kereső | Google kereső
| Füredi Linktár


Bezárás Bezár

Bezárás Bezár